Harde maatregelen in Italie: CONI wil alle sportevenementen tot 3 april staken

9 maart om 18:28
Laatste update: 9 maart om 18:41

De Serie A staat op het punt om voorlopig stilgelegd te worden. Men wacht in Italië slechts op goedkeuring van premier Giuseppe Conte, nadat het Italiaanse Olympisch Comité een verzoek heeft ingediend om alle Italiaanse sportevenementen ten minste tot 3 april stil te leggen.

Na een lange en uitgebreide vergadering is het CONI tot de conclusie gekomen dat het verstandig is om alle sportevenementen en –competities in het zwaar door corona getroffen land voorlopig aan banden te leggen. Maandagmiddag kwam men samen om de problematiek te bespreken en daarbij is men tot de conclusie gekomen dat een tijdelijke staking van de competitie het beste is om verspreiding van het virus te beperken, melden diverse Italiaanse media als La Gazzetta dello Sport.

Nadat eerder bekend werd gemaakt dat er tot 3 april sowieso zonder publiek wordt gespeeld, wil men nu dus overgaan op grotere maatregelen. Voor het CONI is het dus duidelijk noodzaak om deze maatregelen te nemen. Omdat het comité zelf geen bevoegdheden heeft om alles te staken, wacht men nu nog op goedkeuring van de Italiaanse premier Conte om het plan definitief in werking te stellen.