De Graafschap neemt geen enkel risico: flink aantal maatregelen tegen coronavirus

De Graafschap neemt geen enkel risico: flink aantal maatregelen tegen coronavirus

09-03-2020 18:22
35

Het coronavirus blijft de gemoederen bezighouden, zo ook in de voetbalwereld. Bij De Graafschap hebben ze maandag strenge maatregelen ter preventie van verspreiding van het virus aangekondigd.

De club uit Doetinchem kondigt strenge maatregelen aan om ervoor te zorgen dat het coronavirus niet verspreid kan worden binnen de club. "Wij begeven ons op dit moment in een fase, waarin wij geen enkel risico kunnen- en willen nemen. Met deze maatregelen proberen wij om het virus zo lang mogelijk buiten onze cirkel te houden. Uiteraard begrijpen wij dat deze aanpassingen een ietwat andere werkwijze eisen en dat niet iedereen gelukkig is in deze. Maar de gezondheid van een ieder is voor ons een groot goed", verklaart algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp op de clubwebsite.

De Graafschap kondigt maar liefst een tiental maatregelen aan om het plan kracht bij te zetten. Onder de maatregelen valt onder andere dat spelers géén kinderen meer zullen escorteren tijdens het betreden van het veld. De selectie en staf zullen de supporterskantine, spelerslounges en sponsoractiviteiten vermijden. Daarnaast worden bij de Superboeren de rondleidingen in het stadion tot een minimum beperkt, en worden deze rondleidingen buiten ruimtes waar de selectie actief is gehouden. Er worden daarnaast ook nog enkele kantoor-gerelateerde maatregelen getroffen.