MLS trok De Jong uit Ajax-malaise: 'Mocht zelfs bij Jong Ajax niet meer meedoen'

MLS trok De Jong uit Ajax-malaise: 'Mocht zelfs bij Jong Ajax niet meer meedoen'

09-03-2020 19:34
23

Siem de Jong verliet afgelopen winter Ajax voor een avontuur in de MLS, bij FC Cincinnati. De middenvelder annex aanvaller is blij met zijn overstap, aangezien hij weinig perspectief meer zag in Amsterdam.

Op het clubkanaal van Ajax gaat De Jong in op zijn beweegredenen om de deur bij Ajax achter zich dicht te trekken. "De laatste jaren ben ik zoekende geweest. Ik voelde me goed en fit en dan is de volgende stap om wedstrijden te spelen. De concurrentie bij Ajax was heel groot en bij Jong Ajax mocht ik niet meer meedoen. Ik kwam daardoor niet aan mijn wedstrijden. Mijn rol was vrij klein en dat is toch wel eens lastig. Zeker als je daarvoor gewend bent veel wedstrijden te spelen."

De Jong verklaart enorm aangetrokken te zijn door de Amerikaanse (sport)cultuur. "Ik ben nu blij dat ik in Amerika kan spelen. Ik heb altijd al gezegd dat ik eens naar Amerika zou willen. Ik vind de sportcultuur interessant, het niveau in de MLS wordt steeds hoger en ik ben ook benieuwd naar het leven in Amerika", verkondigt De Jong, die zichzelf niet zo snel ziet terugkeren in Amsterdam. "Na mijn carrière misschien, maar ik kan me niet voorstellen dat ik hier nog als voetballer terugkeer. Maar je weet het nooit. Ryan Babel was nog ouder dus het kan altijd."