Streekrivalen bundelen krachten: 'Regio is te klein voor twee academies op niveau'

9 maart om 20:34
Laatste update: 9 maart om 20:34

Streekrivalen FC Twente en Heracles Almelo slaan de handen ineen en gaan op gelijkwaardige basis verder met de jeugdopleiding. De beslissing moet bijdragen aan een betere ontwikkeling van talent in een 'kleine regio'.

FC Twente maakt dat nieuws wereldkundig op de eigen clubwebsite en technisch directeur Ted van Leeuwen prijst daarbij de jeugdopleiding aan. "De Academie moet een aantrekkelijk alternatief worden ten opzichte van de concurrentie. Uniek in Nederland is dat er twee uitstroommogelijkheden zijn naar eerste elftallen van een BVO."

Algemeen directeur Paul van der Kraan reageert ook op het nieuws: "De verhoudingen in de opleiding zijn sinds 2003 scheefgegroeid. We gaan een samenwerking aan op basis van gelijkwaardige invulling."

De technisch manager van Heracles Almelo, Tim Gilissen, erkent dat het geen zin heeft om elkaar dwars te zitten. "De regio is te klein voor twee academies op niveau. In het belang van het regionale talent geloven we dan meer in samenwerken dan in concurreren."

Rob Toussaint, algemeen directeur van Heracles, sluit zich daarbij aan. "We zetten in op kwaliteit en creativiteit. We denken dat een gezamenlijke Academie goed is voor de hele regio. Daarom willen we krachten en kansen bundelen."