'Boze Messi staakt Barça-training en maakt ruzie: ploeggenoten grijpen in'

10 maart om 12:29

Het lijkt voorlopig niet meer goed te komen tussen Lionel Messi en Eric Abidal. De Argentijnse vedette van FC Barcelona maakte onlangs aan de rand van het trainingsveld ruzie met zijn oude ploeggenoot, die tegenwoordig werkzaam is als technisch secretaris in Camp Nou. Dat meldt El Confidencial.

Messi en Abidal botsten begin februari, nadat de Fransman grote vraagtekens zette bij de rol van sommige spelers bij het ontslag van trainer Ernesto Valverde. De uitspraken van de Fransman schoten totaal in het verkeerde keelgat bij Messi. Een dag na de publiekelijke ruzie meldde Abidal zich op het trainingscomplex om zijn gezicht te laten zien na een spoedberaad met voorzitter Josep Maria Bartomeu. Op dat moment ging het naar verluidt mis.

Messi zag zijn oude ploeggenoten tegen de hekken leunen, staakte tot verbazing van zijn medespelers de training en beende woedend naar de rand van het veld om Abidal de waarheid te vertellen. Meerdere ploeggenoten probeerden Messi te kalmeren om te voorkomen dat de situatie zou escaleren. Daar bleef het uiteindelijk bij, maar volgens El Confidencial is het een teken dat de kloof tussen kleedkamer en kantoor bij Barça gigantisch is. Abidal is sinds het incident een stuk minder in de publiciteit.