'Ik ben trots op Ziyech, hij heeft mij veel geholpen en ik ga hem zeker missen'

10 maart om 19:55

Naci Ünüvar staat te boek als toptalent van Ajax en wordt door sommige fans al voorzichtig getipt als mogelijke opvolger van Hakim Ziyech. De zestienjarige spelmaker richt zich voorlopig op de Amsterdamse beloften, vertelt hij.

Ünüvar vindt het mooi dat Ziyech in de zomer de overstap maakt naar Chelsea. "Ik ben trots op hem. Je kijkt al jaren tegen hem op", zegt hij tegen Voetbal International. "Je hebt met hem meegetraind, kent elkaar goed. Als hij de stap naar zo'n topclub kan zetten, is dat heel mooi voor hem. Hij heeft mij zeker veel geholpen. Op dat gebied ga ik hem zeker missen bij de club."

Met de opvolging van de Marokkaanse spelmaker komt het wel goed, denkt Ünüvar. "Er zijn genoeg kwaliteiten binnen de ploeg, dus er komt vast wel een opvolger." Dat ook zijn naam al valt in Amsterdam, krijgt de jonge middenvelder ook mee. "Ja, dat zie ik ook wel voorbij komen."

Ünüvar gaat er echter vanuit dat hij eerst nog meters moet maken in de Keuken Kampioen Divisie. "Ik wil sterker worden en veel minuten maken bij Jong Ajax. Mijn rendement is hoog, ik geef veel assists. Het scoren kan wel beter. Maar ik moet negentig minuten in de Keuken Kampioen Divisie volle bak gaan en mezelf pijn doen om mij zo te ontwikkelen. Ik merk dat ik sterker word."

Ünüvar weet al wel met wie hij net zo'n connectie heeft bij Ajax als Ziyech met Quincy Promes. "Met Sontje Hansen. Ik weet bijna altijd al dat Sontje diep gaat en dat ik de bal zo kan meegeven. Hij weet ook precies hoe hij moet lopen en hoe die bal komt. Dat is op een gegeven moment niet te verdedigen als je elkaars talent zó goed kent."