Ten Cate prijst Tadic voor uitbarsting tegen Dest: 'Wat moet jij nou, snotneus?'

11 maart om 08:55

Dat Dusan Tadic besloot om Sergiño Dest op zijn nummer te zetten tijdens het uitduel van Ajax bij sc Heerenveen, kan op goedkeuring rekenen van Henk ten Cate. De oud-trainer van onder meer de Amsterdammers wijst op het belang van hiërarchie in een selectie.

"Zoals ik het heb gezien, stond Tadic volledig in zijn recht en sneed zijn opmerking hout", zegt Ten Cate in De Telegraaf. "Als je vleugelverdedigers als een dwaas naar voren rennen, kun je als buitenspeler geen bal meer kwijt. Je moet een bal eruit kunnen halen en die optie ligt bij je rechtsback. Ik ben van de oude stempel, waarin hiërarchie een heel belangrijke rol speelde. En in het huidige voetbal – niet alleen bij Ajax – valt die weg."

"Voorheen deelde een aantal oudere spelers de lakens uit, waren zij een verlengstuk van de trainer in het veld en hielpen ze de jongeren", vervolgt Ten Cate. "Nu krijg je botsinkjes als met Tadic en Dest, waarbij ik zou zeggen dat Tadic hem een draai om zijn oren had moeten geven. Wat moet jij nou, snotneus? Hoeveel wedstrijden heb jij al in Ajax 1 gespeeld? Gewoon doen wat ik zeg. Tadic verwoordde het nog heel netjes."