Bergwijn slachtoffer van 'vals bericht': 'In verband gebracht met 'overgewicht''

11 maart om 12:08
Laatste update: 11 maart om 12:09

Steven Bergwijn is deze week onterecht negatief neergezet door het Algemeen Dagblad. Dat stelt Henk Spaan, die baalt van de beeldvorming rond de geblesseerde aanvaller van Tottenham Hotspur.

Bergwijn heeft een enkelblessure opgelopen, nadat hij in ruim één maand zeven wedstrijden speelde voor zijn nieuwe club Tottenham. Manager José Mourinho houdt er rekening mee dat hij zijn Nederlandse winteraanwinst dit seizoen niet meer kan inzetten. 'Vals berichtje via het Algemeen Dagblad: Bergwijns blessure werd in verband gebracht met 'overgewicht'', voegt Spaan eraan toe in Het Parool.

'Verder was het allang duidelijk dat Bergwijn niet topfit was', vervolgt Spaan over de berichtgeving van de krant over de blessure van Bergwijn, die afgelopen weekend tegen Burnley (1-1) twee trappen te verwerken kreeg. Dat Bergwijn zo 'negatief' wordt belicht, heeft volgens Spaan te maken met de 'desinformatie' die PSV-directeur Toon Gerbrands rond de Spurs-deal naar buiten bracht. 'En Bergwijn was te dik, volgens PSV. In het voetbal is alles geoorloofd. En komt alles uit', besluit de columnist.