De Roon leeft in 'de brandhaard': 'Stad is leeg, je mag niet zomaar de straat op'

12 maart om 07:36

Marten de Roon plaatste zich dinsdagavond met Atalanta in Valencia voor de kwartfinale van de Champions League. Terug in Italië bevindt hij zich in Bergamo middenin de brandhaard van het coronavirus.

Het Italiaanse dagelijks leven ligt in zijn stad volledig op zijn gat, erkent De Roon tegenover de NOS. "De stad is leeg. Je mag je eigenlijk alleen verplaatsen als het voor werk is of voor gezondheidsredenen, anders is het niet de bedoeling dat je de straat op gaat. Het is wel een beetje saai aan het worden", beschrijft hij de situatie. "Alle maatregelen zijn genomen. Als we binnenkomen op de club, komt het thermometertje al tevoorschijn."

Bij Atalanta wordt er dus niets aan het toeval overgelaten. "Iedereen wordt elke dag gecontroleerd, gevraagd hoe hij zich voelt. Wij worden wel dagelijks gecontroleerd en op dit moment ben ik zelf niet besmet." De Roon heeft ten slotte nog een dringend advies aan andere Europese landen. "Er wordt hier alles aan gedaan om het in te dammen. Eigenlijk is het ook zaak voor andere landen om net zo serieus met de situatie om te gaan als hier."