Dortmund-directeur zit met vragen: 'Waarom zouden we dat hier niet kunnen doen?'

12 maart om 21:27

Sportief directeur Michael Zorc van Borussia Dortmund ziet dat er steeds meer competities in Europa uitgesteld worden naar aanleiding van het coronavirus. In Duitsland is het nog niet zover, maar daar begrijpt Zorc niet veel van.

"Er is geen blauwdruk over hoe er met een dergelijke situatie omgegaan moet worden", laat Zorc in gepsrek met de Süddeutsche Zeitung weten. "Dit is nieuw voor iedereen, de situatie is ongelooflijk dynamisch. Maar als ik zie dat de Spaanse en Italiaanse competities nu pauzeren, hoewel zij nog meer wedstrijddagen hebben, vraag ik: waarom zouden we hier niet hetzelfde kunnen doen?"

Dat zou betekenen dat de derby tussen Dortmund en Schalke 04 afgelast zou worden. Ook de Champions League-finale en het EK komen in gevaar. "Natuurlijk hebben we een aantal 'heilige koeien' op de internationale kalender. Die worden gehouden op bepaalde specifieke data, maar deze situatie is zo extreem en buitengewoon dat we dat in twijfel moeten trekken", vertelt Zorc over het eventuele doorgaan van die evenementen.