België volgt voorbeeld Nederland: Jupiler Pro League schrapt laatste speeldag

12 maart om 23:12
Laatste update: 12 maart om 23:15

Net als onder meer in Nederland gaat ook in België een streep door het voetbal vanwege het coronavirus. De wedstrijden van de laatste speeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League gaan zondag niet door.

Door het coronavirus heeft ook de Belgische regering ingegrepen. Aanvankelijk gingen de wedstrijden in de Jupiler Pro League nog door, maar dan zonder publiek. Nu is alsnog besloten om alle sportactiviteiten in België tot en met 3 april te annuleren. Daarmee wordt ook de laatste speeldag van het reguliere seizoen en de bekerfinale uitgesteld. Dat kondigde premier Sophie Wilmes aan op een persconferentie donderdagavond.

De Belgische regering gaat zelfs nog een stapje verder dan Nederland. Naast alle sportactiviteiten die zijn afgelast, moeten ook alle café's en restaurants in het land dicht. Wat er met de resterende wedstrijden van het seizoen, naast de reguliere competitie de play-offs, gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Mogelijk wordt alles verschoven tot begin april, al is ook dat nog onzeker.

Door de beslissing van België liggen veel competities in Europa de komende weken stil. De Engelse voetbalbond FA maakte donderdagavond bekend dat de Premier League wél doorgaat. In Frankrijk wordt vrijdagochtend tijdens een speciale vergadering van de LFP besloten of de Ligue 1 en de Ligue 2 tijdelijk moeten worden stilgelegd.