'Kijk maar hoeveel clubs belangstelling in hem hebben, dat zegt iets over Ten Hag'

13 maart om 10:04

Youssouf Hersi vindt de kritiek op Ajax-trainer Erik ten Hag zeer onterecht. De voormalig aanvaller speelde bij FC Twente onder de toenmalig assistent van Fred Rutten en raakte onder de indruk.

"Hij heeft een visie en die telt. Hij blijft heel rustig, hij is heel goed in de omgang en hij is heel duidelijk. Hij weet wat hij wil", vertelt Hersi, die ook een verleden heeft in Amsterdam, in gesprek met Ajax Showtime. "Hij legt heel duidelijk uit hoe hij het wil hebben en vraagt ook hoe jij het wil hebben. Hij is echt met je bezig."

Vooral tactisch maakte Ten Hag indruk, stelt Hersi. "Hij was het brein achter Fred Rutten. Tactisch is hij heel sterk. Ajax heeft het vorig seizoen heel goed gedaan in de Champions League. Nu verliest Ajax een paar keer en is er meteen kritiek op Ten Hag. Het ligt niet aan hem. Hij blijft dezelfde Ten Hag, ook als hij straks weer drie keer wint. Hij wijkt niet. Kijk maar naar hoeveel clubs belangstelling in hem hebben. Dat zegt ook iets over hem. Zijn werkwijze is heel sterk."

Hersi is het dan ook niet eens met de kritiek. "Nu zijn er spelers een tijdje uit geweest of ze zijn uit vorm. Vorig jaar lukte alles, nu even niet. Dat kun je niet op Ten Hag afschrijven. Zijn visie is nog steeds dezelfde. Bij een topclub krijg je geen tijd. Als het minder gaat, willen ze meteen je kop eraf hakken. Maar als hij straks weer wint en kampioen wordt – waar we wel vanuit mogen gaan – vindt iedereen het fantastisch. Dan krijgt hij weer schouderklopjes."