Klopp steunt autoriteiten: 'Voetbalwedstrijden zijn op dit moment niet belangrijk'

14 maart om 11:04

Jürgen Klopp heeft zich in een brief gericht aan de Liverpool-supporters. De Liverpool-manager vindt het niet belangrijk om in tijden als deze over voetbal te praten en steunt de beslissing om de Premier League stil te leggen vanwege het coronavirus.

'Ik denk niet dat de gedachten van een voetbaltrainer op dit moment belangrijk zijn, maar ik begrijp dat onze supporters willen horen van het team en daarom reageer ik', begint Klopp zijn brief aan de fans. 'Ik heb al eerder gezegd dat voetbal altijd het meest belangrijke lijkt van alle niet belangrijke dingen in het leven. Op dit moment zijn voetbal en voetbalwedstrijden helemaal niet meer belangrijk', doelt de trainer op het coronavirus.

'Tuurlijk, we willen onze wedstrijden niet in een leeg stadion spelen en liever zien we de competities niet stilgelegd worden, maar als dat helpt om één individu gezond te houden, ook al is het er maar één, dan doen we dat', aldus Klopp. 'Niemand weet op het moment wat de gevolgen zullen zijn, maar als een team moeten we geloven dat de autoriteiten de juiste beslissingen maken.'

Ook al het voetbal in de Premier League is stilgelegd vanwege de massale uitbraak van het coronavirus.