'Ieder jaar was ik wel even bij PSV op bezoek, Ajax en Feyenoord waren eenmalig'

14 maart om 14:23

NEC heeft momenteel de beschikking over de talentvolle Dirk Proper, maar dat had niet veel gescheeld. Ajax, PSV en Feyenoord zaten achter de middenvelder aan, die besloot om toch in Nijmegen te blijven.

De Eindhovenaren deden hun best om de nu 18-jarige Proper over te halen. "Zij waren het meest volhardend", zegt de middenvelder tegenover ForzaNEC. "Bijna ieder jaar was ik daar wel even op bezoek. Feyenoord en Ajax waren allebei eenmalig. Ik heb daar telkens goed over nagedacht, maar uiteindelijk besloten dat ik beter af was bij NEC. Misschien zullen ze nu af en toe kijken, maar ik hoor er in ieder geval niks van."

Proper bleef in Nijmegen omdat hij zich daar op zijn gemak voelde. "Ik kon me gewoon het beste ontwikkelen bij NEC", zegt hij daarover. "Ik kon telkens een team doorschuiven, waardoor ik keer op keer moest leren voetballen tegen sterkere en grotere jongens. Bij zo’n topclub zou ik constant in mijn eigen leeftijdscategorie blijven spelen. Hier krijg je bovendien extra aandacht. Bij een andere club is dat misschien minder."