Lang trok aan de bel bij Ten Hag: 'Laat me seizoen dan afmaken bij andere club'

Lang trok aan de bel bij Ten Hag: 'Laat me seizoen dan afmaken bij andere club'

14-03-2020 15:10
37

Noa Lang denkt dat hij zich goed ontwikkelt bij FC Twente. De buitenspeler heeft er absoluut geen spijt van dat hij op huurbasis is vertrokken bij Ajax, waarvoor hij in de eerste seizoenshelft nog geregeld in actie kwam door blessures.

"In Qatar werd bekend dat Ryan Babel naar Ajax zou komen. Voor mij werden de speelminuten minder, dus toen heb ik gelijk tegen de trainer gezegd: oké, laat me dan het seizoen afmaken bij een andere club", zegt Lang tegen Ajax TV. "Zodat ik wel vlieguren maak in de Eredivisie. Ik vond dat ik bij Jong Ajax al een tijdje was uitgeleerd. De trainer (Erik ten Hag) was het daarmee eens."

Hoewel stiefvader Nordin Boukhari hem probeerde over te halen naar Sparta te gaan, viel de keuze van Lang op FC Twente. "Ik ben nog niet tevreden, ik weet dat het veel beter kan en moet, maar ik wist ook dat het hier lastiger voetballen zou zijn dan bij Ajax", zegt de twintigjarige aanvaller. "Ik leer nu voetballen op een andere manier: vechten, strijden. Ik ren veel achter de bal aan."

Dat is ook precies wat Ten Hag hem meegaf. "Ja, hij zei dat ik beter moet omschakelen hier", aldus Lang. "Dat ik hard moet werken en niet alleen in beweging ben als ik de bal heb. Ik denk dat ik dat wel goed doe. Verder verwacht hij veel goals en assists van mij, dat moet nog wel beter."

"Ik hoop dat ik straks meer volwassen terugkeer bij Ajax", vervolgt Lang. "Ik leer nu echt te beseffen wat ik moet doen om de top te halen. Dat het niet alleen maar leuk voetballen is, maar dat er veel meer dan dat bij komt kijken. Dat ik kan voetballen, dat weet ik zelf ook wel. Maar ik moet veel meer doen dan alleen goed kunnen voetballen."