Ajax-achtergrond niet makkelijk: 'Schept verwachtingen als je van Ajax komt'

Ajax-achtergrond niet makkelijk: 'Schept verwachtingen als je van Ajax komt'

14-03-2020 09:10
66

Noa Lang wordt door Ajax dit seizoen uitgeleend aan FC Twente, waar hij vlieguren in de Eredivisie moet gaan maken. In Enschede is Lang een vaste waarde: over het algemeen staat hij in de basis bij Twente. Volgens Ronald de Boer is het een goede keuze van Lang om naar het oosten van het land te vertrekken.

"Ja, heel goed. Ajax heeft Babel gehaald, je hebt Promes, Tadic en nog wel een paar die op die positie kunnen spelen. Ik begrijp het idee heel goed", vertelt De Boer in gesprek met Voetbal International. "Het is een jong talent, maar als hij dan een tijd tussen wal en schip belandt: dat is voor de ontwikkeling van zo'n jongen niet goed. Bij Twente, een ploeg die wil voetballen, ik denk dat het een hele goede zet is."

Tot nu toe maakt Lang de verwachtingen waar bij zijn nieuwe club, zo ziet ook De Boer. "Ik was laatst bij Vitesse-Twente, toen vond ik hem een hele volwassen indruk maken. Hij was de gevaarlijkste man van Twente, dat zegt wel iets. Hij is op de goede weg, is al een aantal keer belangrijk geweest. Je moet die jongen ook even de tijd geven."

De overstap van Ajax naar een andere club in de Eredivisie brengt verwachtingen met zich mee. De Boer maakte hetzelfde mee toen hij in het verleden overstapte van Ajax naar Twente. "Het schept verwachtingen als je van Ajax komt. Ze denken: het is zo'n Amsterdammertje met bluf, al is hij een Rotterdammer. Er wordt zeker wat van hem verwacht."