Boskamp ziet geen heil in zomers EK en komt met oplossing: 'Lekker in korte broek'

14 maart om 20:32

Het coronavirus heeft bijna alle competities van Europa platgelegd. Of en wanneer de wedstrijden kunnen worden ingehaald, is de grote vraag. Jan Boskamp ziet een mogelijke oplossing in het verplaatsen van het EK 2020.

"Ik denk dat ze de competities gewoon moeten uitspelen en het EK dit jaar eruit gooien", vertelt het Feyenoord-icoon en huidig analist aan Het Belang van Limburg. "Zo kunnen alle competities in de wereld nog afgewerkt worden", stelt hij.

Boskamp is er voorstander van om het EK van deze zomer uit te stellen. "Een toernooi over verschillende landen is nu toch niet aan te raden. Het EK begint over drie maanden. Het is te hopen dat de coronacrisis dan voorbij is, maar de meest eenvoudige oplossing is het een jaar later organiseren", klinkt het. Overigens meldde The Telegraph zaterdag dat de UEFA overweegt om het EK in december te spelen.

"De kwalificatie van het WK kan je ondertussen makkelijk laten doorgaan", vervolgt Boskamp. "Als de competitie vanaf april hervat kan worden, dan voetballen we het seizoen af tot aan de zomer. Lekker in de korte broek naar het stadion. Dat heeft ook wel wat", besluit hij. Of het zover komt, is afwachten. The Independent weet dat de voetbalwereld vreest voor een 'total shutdown' tot september.