Mulder breekt lans bij Koeman: 'Ik zou hem graag bij het Nederlands elftal zien'

Mulder breekt lans bij Koeman: 'Ik zou hem graag bij het Nederlands elftal zien'

16-03-2020 15:32
43

Robin Gosens had vorige week een plek in de voorselectie van het Nederlands elftal verdiend, aldus Youri Mulder. De Duits-Nederlandse linkervleugelverdediger maakt dit seizoen veel indruk bij Atalanta Bergamo.

"Van één speler vond ik het jammer dat hij er niet bij zat: Robin Gosens had het verdiend", aldus Mulder bij Rondo, waar zondagavond de Oranje-voorselectie werd besproken ondanks het feit dat de oefeninterlands tegen de Verenigde Staten en Spanje zijn afgelast vanwege de coronacrisis.

Mulder vindt dat Gosens, die vlak over de grens in Duitsland geboren werd en een Nederlands paspoort heeft, een 'fenomenaal goed seizoen' beleeft in Italië. "Ik zou hem graag bij het Nederlands elftal zien." De voorselectie van Oranje telde drie linksbacks: Daley Blind, Patrick van Aanholt en Owen Wijndal.

Als hij Ronald Koeman was geweest, had Mulder eerder voor Gosens dan Wijndal gekozen. "Gosens heeft natuurlijk ervaring in de Serie A en Champions League. Dat is wat anders dan ervaring bij AZ. Volgens mij heeft hij iets meer bewezen dan Wijndal. Hij speelt al twee, drie jaar top in Italië. Maar het zou kunnen dat Gosens het niet wil, of dat hij nog geen beslissing heeft genomen."