Streekrivalen hebben 'veel contact' over crisis: 'We hebben hier een buffertje'

Streekrivalen hebben 'veel contact' over crisis: 'We hebben hier een buffertje'

16-03-2020 19:01
12

Ook in Tukkerland kijkt men met een schrikbeeld naar de om zich heen slaande coronacrisis. Streekrivalen FC Twente en Heracles Almelo maken zich zorgen en hebben onderling veel contact over het opvangen van financiële klappen.

"We leven vandaag in een totaal andere wereld dan vorige week woensdag", zegt FC Twente-directeur Paul van der Kraan tegen TC/Tubantia. De Tukkers hebben volledig de eigen horeca in handen en dat zorgt voor de nodige stress in De Grolsch Veste. "Het is nog niet te overzien", zegt Van der Kraan. FC Twente en Heracles plegen vele telefoontjes over en weer om alle doemscenario's te doorlopen. "Alle clubs hebben het nu moeilijk, we hebben onderling veel contact."

In Almelo is de stress wat minder groot, aangezien men daar over een lager percentage aan horecarechten beschikt. "Het ligt allemaal plat. We hebben op dit moment nul inkomsten. We hebben het geluk dat we een buffertje hebben en niet direct in de problemen komen", zegt Rob Toussaint, Heracles-directeur. "We weten niet of het uitgestelde inkomsten zijn of dat er helemaal niet meer gespeeld gaat worden. Dus de vraag of er wel of niet meer gevoetbald gaat worden, is essentieel. Maar alleen al door het afblazen van evenementen in het stadion lopen we tonnen mis", uit Van der Kraan nogmaals zijn zorgen.