Update: oude Twente- en Fortuna-bekende genezen na twee weken quarantaine

Update: oude Twente- en Fortuna-bekende genezen na twee weken quarantaine

Gepubliceerd: zaterdag 14 maart 2020 om 18:58za 14-03-2020 om 18:58

Laatste update: zaterdag 28 maart 2020 om 17:58za 28-03-2020 om 17:58

Ook Stefan Thesker is niet ontkomen aan de uitbraak van het coronavirus. De 28-jarige oud-verdediger van onder meer Fortuna Sittard en FC Twente heeft een positieve test afgelegd.

Dit heeft zijn huidige werkgever Holstein Kiel, nummer 7 in de Tweede Bundesliga, zaterdag bekendgemaakt via de officiële kanalen. Thesker heeft zaterdag het slechte nieuws vernomen. Als reactie hierop zijn alle selectiespelers en hun familie gedurende veertien dagen in quarantaine geplaatst. De club had in eerste instantie al alle jeugdspelers naar huis gestuurd.

Thesker is niet de eerste in Duitsland actieve profvoetballer die besmet is. Hannover 96-spelers Jannes Horn en Timo Hübers bleken ook het virus ook op te hebben gelopen, terwijl 1. FC Nürnberg in een eerder stadium al besloot om zijn volledige selectie in quarantaine te plaatsen. De Duitse bond wilde aanvankelijk dat het Bundesliga- en Tweede Bundesliga-weekend 'gewoon' door zou gaan, maar besloot later alsnog om de competities voorlopig stil te leggen.

Update: Stefan Thesker is genezen nadat hij twee weken in quarantaine door heeft gebracht. "Het nieuws kwam wel als een verrassing voor me, omdat ik me strikt aan alle gezondheidsmaatregelen had gehouden. Ik was mijn reuk en mijn smaak een paar dagen kwijt, maar verder heb ik er niet veel last van gehad", laat hij weten tegenover Kieler Nachrichten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws