De Graafschap stuurt buitenlandse spelers naar huis: 'Heb Callum wel gewaarschuwd'

De Graafschap stuurt buitenlandse spelers naar huis: 'Heb Callum wel gewaarschuwd'

Gepubliceerd: maandag 16 maart 2020 om 20:16ma 16-03-2020 om 20:16

De buitenlandse spelers van De Graafschap zijn door de club naar huis gestuurd. Callum Slattery is voorlopig in Engeland en meldde zich maandag opvallend genoeg bij zijn werkgever Southampton en de Griekse spits Giannis Mystakidis zit in Griekenland. 

Nederlandse clubs trainen niet meer, maar in Engeland gaat het voetbal gewoon door, op het trainingsveld althans. Daarom stapte Slattery maandag op het trainingsveld van Southampton, meldt de Gelderlander. 

"Vanuit sociaal oogpunt hebben we besloten Callum en Giannis naar huis te laten gaan", laat trainer Mike Snoei weten aan de Gelderlander. "Ik heb Callum wel gewaarschuwd dat ze in Engeland achterlopen qua maatregelen. We hebben afspraken met Southampton en houden hem zo goed mogelijk in de gaten. Dat geldt ook voor andere spelers. Zodra ze ziekteverschijnselen vertonen of er iets aan de hand is in hun omgeving, moeten ze direct aan de bel trekken."

De spelers van De Graafschap hebben van Snoei een individueel trainingsprogramma meegekregen zodat ze zo fit mogelijk blijven. Verder heeft hij de spelers gevraagd om de sociale contacten te beperken. "Houd het kringetje zo klein mogelijk, dan is de kans op besmetting het kleinst. De spelers zijn professioneel genoeg om zich aan die afspraak te houden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws