Ervaringsdeskundige Weghorst toont zich begripvol: Dan speel ik liever niet

Ervaringsdeskundige Weghorst toont zich begripvol: "Dan speel ik liever niet"

17-03-2020 20:24 Laatste update: 21:02
9

Wout Weghorst had zijn pijlen gericht op het EK van komende zomer, maar zal nu toe moeten werken naar een ander doel. Het toernooi is na de uitbraak van het coronavirus met één jaar vertraagd, heeft ook de VfL Wolfsburg-spits meegekregen.

De in Borne geboren aanvalsleider had al vijftien keer gescoord dit seizoen en had goede hoop dat hij de selectie van bondscoach Ronald Koeman zou halen. "Het ging goed, ik ben goed bezig", vat hij samen in gesprek met TC/Tubantia. Het 'einddoel' van Weghorst is voorlopig achter de horizon verdwenen. "Als voetballer wil je het liefste een eindtoernooi meemaken. Dat valt nu weg. Maar ik begrijp dat andere dingen belangrijker zijn. Er valt alles voor te zeggen dat het niet doorgaat."

Weghorst speelde het Europa League-duel met Shakhtar Donetsk onlangs al achter gesloten deuren en dat was hem matig bevallen: de spits begrijpt dan ook volkomen dat het voetbal is stilgelegd. "Dan speel ik liever niet. Maar laat ik er verder niets over zeggen, dat kunnen de mensen die er verstand van hebben veel beter doen."