Vlap is terug in Friesland en maakt balans op: 'Gewoon in de dubbele cijfers'

Vlap is terug in Friesland en maakt balans op: 'Gewoon in de dubbele cijfers'

Gepubliceerd: donderdag 19 maart 2020 om 11:48do 19-03-2020 om 11:48

Laatste update: donderdag 19 maart 2020 om 12:09do 19-03-2020 om 12:09

Michel Vlap is terug in Friesland, waar hij voorlopig zijn conditie op peil houdt. Het coronavirus heeft de voetbalwereld tot stilstand gebracht, net nu de aanvallende middenvelder van Anderlecht in bloedvorm verkeerde.

Vlap scoorde vijf keer in de laatste drie wedstrijden en snoerde daarmee zijn criticasters de mond. "Ik sta tijdens mijn debuutseizoen 'gewoon' in de dubbele cijfers", doelt Vlap in gesprek met het Algemeen Dagblad op zijn tien competitietreffers tot dusver.

Zijn start in België was 'niet altijd even makkelijk', erkent Vlap. "Ik woonde voor het eerst op mezelf, ook nog in het buitenland. Bovendien voetbal ik bij een grote club, waar de resultaten in het begin tegenvielen. Maar uiteindelijk is het simpel: je moet gewoon hard blijven werken en vertrouwen in jezelf houden."

Vlap baalt van het feit dat het dagelijks leven stil is lamgelegd. "Het ging de afgelopen weken lekker. Des te meer reden om de draad straks weer op te pakken", zegt hij. In de tussentijd traint hij in 'zijn' Sneek om fit te blijven. "Bizar wat er allemaal in de wereld gebeurt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws