Mikel over bizar ontslag in Turkije: 'Laat zien dat ze niks geven om mensenlevens'

Mikel over bizar ontslag in Turkije: 'Laat zien dat ze niks geven om mensenlevens'

Gepubliceerd: vrijdag 20 maart 2020 om 06:57vr 20-03-2020 om 06:57

Laatste update: vrijdag 20 maart 2020 om 07:04vr 20-03-2020 om 07:04

John Obi Mikel heeft gereageerd op de roerige periode die hij achter de rug heeft. De Nigeriaanse middenvelder werd ontslagen door Trabzonspor omdat hij kritiek uitte op het feit dat er in Turkije nog gespeeld werd.

Onlangs werd in Turkije de competitie alsnog stilgelegd toen de spelersvakbond FIFPro daarom vroeg, maar Trabzonspor-voorzitter Agaoglu gaf even daarvoor aan dat 'voetbal het enige is dat de Turken kan doen ontspannen'. "Dat laat zien hoe men daar denkt", reageert Mikel in een groot interview met The Telegraph.

De Turken krijgen er van langs van Mikel. "Het laat zien dat ze gewoon niks geven om mensenlevens. Wat er omgaat in de wereld interesseert ze niet. Het gaat alleen maar om het winnen van de competitie. Dat was ook mijn reden om voor Trabzonspor te spelen en daar heb ik iedere wedstrijd mijn best voor gedaan, maar in deze moeilijke tijden voor de wereld vond ik dat er niet verder gegaan moest worden."

De Nigeriaan, vroeger actief voor onder meer Chelsea, zag dat hij niet de enige speler was die zich niet prettig voelde. "Spelers waren totaal niet gemotiveerd. Iedereen was bang, er werden geen handen geschud. Het voelde gewoon niet goed. Toen dacht ik: hier wil ik geen onderdeel van uitmaken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws