'FC Barcelona bepaalt volgende week of drastische ingreep nodig is'

'FC Barcelona bepaalt volgende week of drastische ingreep nodig is'

Gepubliceerd: zaterdag 21 maart 2020 om 08:10za 21-03-2020 om 08:10

FC Barcelona zal volgende week bepalen of er extra maatregelen nodig zijn om de huidige crisis door te komen. Snijden in de spelerssalarissen is een optie, maar mag niet zomaar.

La Vanguardia meldde vrijdag al dat Barcelona overweegt om de salarissen van de spelers tijdelijk te verminderen. Dat wordt nu ook gemeld door ESPN. Volgende week moet daar meer duidelijkheid over komen. De spelers zijn van de ontwikkelingen op de hoogte en zullen hier groen licht voor moeten geven.

Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu liet vrijdag tijdens een vergadering met de overige directieleden weten dat de financiële situatie 'lastig', maar 'omkeerbaar' is als er op tijd maatregelen worden genomen. Barcelona overweegt (nog) geen ontslagen, maar de spelers moeten mogelijk wel genoegen nemen met minder salaris.

ESPN meldt ook dat spelers van Barcelona en van andere clubs in contact staan met de AFE, de Spaanse spelersvakbond, om een aantal problemen uit de weg te ruimen. Bartomeu heeft juist weer contact met de ECA (European Club Association) en de UEFA.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws