Martinez verwacht geen Belgische leegloop: 'Spelers willen geschiedenis schrijven'

Martinez verwacht geen Belgische leegloop: 'Spelers willen geschiedenis schrijven'

Gepubliceerd: zaterdag 21 maart 2020 om 11:07za 21-03-2020 om 11:07

Het uitstellen van het EK naar 2021 is slecht nieuws voor België, dat eigenlijk met een goed gevoel richting het eindtoernooi zou gaan en de nodige oudere spelers binnen de selectie heeft. Ondanks dat spelers als Vincent Kompany (33), Jan Vertonghen (32) en Toby Alderweireld (31) niet meer de jongste zijn, verwacht bondscoach Roberto Martinez niet al te veel problemen.

"Ik maak me niet te veel zorgen", reageert Martinez tegenover Sporza op de hoge leeftijden in zijn selectie. "De overgang en doorstroming zijn al begonnen. Ik voel dat genoeg spelers kunnen opstaan en dat genoeg spelers dit niveau kunnen aanhouden."

"De Duivels zijn trots om voor hun land te spelen. We zijn al een tijd nummer 1 van de wereld en de spelers willen daar graag bij zijn en geschiedenis schrijven." De bondscoach verwacht dan ook niet dat er spelers zullen stoppen als international. "Dat hoop ik niet. Er is ook geen reden om dat te doen. Het EK was het doel, nu is dat de Nations League met mooie matchen tegen Engeland, IJsland en Denemarken."

Toch ziet Martinez het als een tegenvaller dat het EK niet doorgaat, gezien de goede vorm van de Belgen. "Maar we kunnen ons ook klaarstomen voor het EK in 2021. Wees niet te negatief over wat we zullen missen, maar kijk uit naar wat nog volgt. Het klopt dat we bij een groepje van zo'n 7 landen zaten die elkaar op een goeie dag allemaal konden kloppen. Als we goed spelen in de Nations League, dan blijven die kansen gelijk."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws