Coronavirus treft voetbalwereld: 'Op de langere termijn zeker consequenties'

Coronavirus treft voetbalwereld: 'Op de langere termijn zeker consequenties'

Gepubliceerd: zaterdag 21 maart 2020 om 12:26za 21-03-2020 om 12:26

Het coronavirus treft het hele land en dus ook de voetbalwereld. Bij Excelsior zorgt dat, net als bij veel andere profclubs, voor financiële problemen. Al denkt Ferry de Haan dat de gevolgen vooral op de langere termijn voelbaar zullen zijn.

Excelsior-directeur De Haan zag de financiële crisis in het voetbal vanaf zondag al aankomen, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Toen zondag bekend werd dat de scholen en horeca dicht gingen en het NOC*NSF de oproep had gedaan om niet meer te trainen en de KNVB dat opvolgde, wisten we genoeg. De volksgezondheid is prioriteit nummer één."

Het is lastig om te zeggen wat de coronacrisis doet met het voetbal, maar De Haan denkt dat het vooral op de langere termijn impact zal hebben. "Alles wat ik zeg, is met de wetenschap van vandaag. Op dit moment zal het op korte termijn geen hele grote gevolgen hebben. Dat geldt niet alleen voor het voetbal, maar voor de gehele economie. Op de langere termijn zal dat zeker consequenties hebben."

Voor de korte termijn betekent het in ieder geval dat clubs aankloppen voor financiële steun, in dit geval voor een tijdelijke een werkeloosheidsuitkering voor de spelers en werknemers. "Dat is iets wat bij iedereen speelt. Die mogelijk is er, bij onvoorziene omstandigheden. Niet alleen het voetballend personeel, maar ook het reguliere personeel kan niet voor de volle honderd procent functioneren. Er zal een verzoek ingediend worden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws