'Het is nu ondenkbaar dat je net als bij De Jong en De Ligt 80 miljoen verdient'

'Het is nu ondenkbaar dat je net als bij De Jong en De Ligt 80 miljoen verdient'

Gepubliceerd: maandag 23 maart 2020 om 20:14ma 23-03-2020 om 20:14

Het coronavirus gaat tot een zeer rustige transferzomer leiden. Dat voorspelt Voetbal International-verslaggever Tom Knipping, die denkt dat clubs nu niet het geld hebben om met miljoenen euro's te smijten voor nieuwe spelers.

"Waar een reset gaat komen is op de transfermarkt, denk ik. Wie gaat op dit moment vijftig miljoen euro uitgeven aan Donny van de Beek?", stelt Knipping. "Er is de afgelopen jaren natuurlijk enorm veel lucht gepompt in de transferprijzen. Nu clubs met de rug tegen de muur komen te staan, zullen ze minder snel gaan speculeren. Ik vermoed dat de transferprijzen behoorlijk gaan dalen. Ook de nieuwe aanbiedingen, de salarissen, zullen een niveautje naar beneden gaan."

"Ook de grote clubs geven over het algemeen alles uit wat ze binnen krijgen", vervolgt Knipping. "Die hebben nu niet een paar honderd miljoen euro liggen om nieuwe spelers te kopen. Zij moeten ook eerst gaten dichten. Daardoor zullen de transferprijzen gedrukt worden. Het lijkt nu even ondenkbaar dat je net als bij Matthijs de Ligt of Frenkie de Jong 70 of 80 miljoen gaat verdienen aan één speler. Dat zie ik komende zomer niet gebeuren."

Vooral een club als sc Heerenveen kan in de problemen komen. De Friezen hebben 'sowieso operationele tekorten'. "Dat gaat bij Heerenveen om een behoorlijk aantal miljoenen. Dat konden ze tot nu toe altijd dichtfietsen met een knappe transfer. Dat zal de komende tijd lastiger worden. De clubs met operationele tekorten hebben een extra probleem."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws