PSV en Gerbrands laten zich inspireren door Duitse topclubs: 'Dat is bespreekbaar'

PSV en Gerbrands laten zich inspireren door Duitse topclubs: 'Dat is bespreekbaar'

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 21:27do 26-03-2020 om 21:27

Laatste update: donderdag 26 maart 2020 om 21:31do 26-03-2020 om 21:31

PSV staat niet onwelwillend tegenover het idee om de minder bedeelde clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie tegemoet te komen. Dat laat algemeen directeur Toon Gerbrands weten in een reactie op het noodfonds dat de top-vier van de Bundesliga beschikbaar stelde.

Bayern München, RB Leipzig, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen maken gezamenlijk twintig miljoen euro vrij om de andere clubs in Duitsland tegemoet te komen tijdens de coronacrisis. In Nederland kwam een dergelijk initiatief nog niet ter sprake, maar Gerbrands ziet er wel wat in.

"De Nederlandse clubs hebben momenteel dagelijks overleg met elkaar en de KNVB", zegt de PSV-directeur tegen Omroep Brabant. "Er is sprake van een wij-gevoel. Als er binnen dat gremium iets vergelijkbaars ontstaat, dan is dat natuurlijk bespreekbaar. De bedrijfstak is gebaat bij continuïteit. Maar alles wel in de juiste proporties natuurlijk. Wij werken met totaal andere budgetten dan die clubs in Duitsland."

Hoewel vooral Ajax een goed gevulde kas heeft, is twintig miljoen in Nederland niet haalbaar. Het gaat Gerbrands dan ook vooral om het gebaar. "Het is een prachtig initiatief, een mooi voorbeeld van solidariteit. Het gros van het bedrag is afkomstig uit de opbrengsten uit de Champions League. We weten allemaal dat er grote bedragen te verdienen zijn en de clubs die deze actie ondernemen behoren qua begroting tot de top."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws