Ajax en familie Nouri komen er niet uit: 'De verhouding is minder warm geworden'

Ajax en familie Nouri komen er niet uit: 'De verhouding is minder warm geworden'

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2020 om 22:15do 26-03-2020 om 22:15

Laatste update: vrijdag 27 maart 2020 om 13:37vr 27-03-2020 om 13:37

De relatie tussen de familie van Abdelhak Nouri en Ajax is sinds die gitzwarte dag op 8 juli 2017 ernstig vertroebeld. Hoewel de Amsterdammers inmiddels aansprakelijkheid hebben erkend, duurt de zaak over de schadevergoeding voort.

"Ajax zegt: Appie had nooit meer kunnen voetballen, zelfs als hij op het veld goed was geholpen", reageert advocaat en huisvriend Khalid Kasem, die een boek over Nouri schreef, in de Volkskrant. "Wij hebben professoren aan onze kant die anders beweren. Dat leidt ertoe dat er geen witte rook is."

De houding van Ajax heeft het 'kamp-Nouri' verrast. "Allerlei gesprekken tussen ons en Ajax verliepen vreemd, zonder transparantie. Terwijl het ging om de relatie met een speler die al zijn hele leven bij Ajax voetbalde, met een familie die zo'n warme relatie heeft met Ajax", stelt Kasem. "Dan had je kunnen zeggen: we weten niet of dit goed is gegaan of verkeerd, maar we doen het samen. Daaraan ontbrak het volkomen. De verhouding tussen familie en directie is minder warm geworden. Dat is zonde."

Volgens Kasem zijn specialisten ook duidelijk. "Ze stellen: als hij op adequate wijze was geholpen, als die defibrillator gewoon was aangesloten en op juiste wijze met de reanimatie was gestart, was de kans waanzinnig groot geweest dat hij er zonder neurologische en cardiologische schade was uitgekomen." Ajax houdt er dus een andere lezing op na. "Dan kom je dus niet toe aan een discussie over geld. We zijn wel in een impasse terechtgekomen." Daar baalt de familie van Nouri van. "Het is geen wrok naar Ajax toe, ook geen echte boosheid. Het is meer verbazing. Teleurstelling. Hoe kan het dat het zo moeizaam gaat, bij een jongen die zoveel voor de club heeft gedaan."

Kasem benadrukt dat het niet de intentie is om 'iemand aan de schandpaal te nagelen'. "Want niemand is het veld ingegaan om Appie kwaad te doen, maar er is wel gefaald op dat moment. In de top mag je verwachten dat de faciliteiten op medisch gebied ook top zijn. Dat was toen helaas niet zo bij Ajax en dat heeft een verschrikkelijke consequentie gehad."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws