Australische bond grijpt hard in en neemt 'extreem moeilijke beslissing'

Australische bond grijpt hard in en neemt 'extreem moeilijke beslissing'

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 09:10vr 27-03-2020 om 09:10

Laatste update: vrijdag 27 maart 2020 om 10:36vr 27-03-2020 om 10:36

De Australische bond heeft het mes gezet in het personeelsbestand. Maar liefst 70% van de werknemers moet als gevolg van de coronacrisis vertrekken.

Directeur James Johnson kon naar eigen zeggen niet anders dan een groot gedeelte van het personeel weg te sturen. "Dit was een extreem moeilijke beslissing om te nemen", laat hij weten via de officiële kanalen van de FFA. "Maar dit was nodig om de organisatie dusdanig stabiel te houden dat we door kunnen gaan. Bedrijven over de hele wereld zijn geraakt door de coronacrisis en het voetbal in Australië is geen uitzondering."

"De ontwikkelingen hebben invloed op de inkomsten voor de FFA, tv-gelden, sponsorinkomsten, ticketverkoop en subsidie van de overheid, dus we moesten koers wijzigen om operationeel te kunnen blijven. Het heeft ons helaas gedwongen om ons personeelsbestand met 70% in te krimpen."

"We hebben een geweldig team bij de FFA en ik ben ontzettend trots op het werk dat iedereen voor het voetbal doet. We hebben mogelijkheden onderzocht om zoveel mogelijk mensen te behouden, bijvoorbeeld door een parttime-constructie, en hebben personeel gevraagd om verlof op te nemen. Helaas zal een aantal personeelsleden verlof opnemen zonder dat ze salaris krijgen", zegt Johnson.

"We blijven werken met een klein team, waarbij de focus ligt op digitaal contact met de fans, het ondersteunen van onze leden, clubs en de bijna twee miljoen leden in ons land."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws