'Druk van internationale topclubs om seizoen af te maken: Eredivisie moet volgen'

'Druk van internationale topclubs om seizoen af te maken: Eredivisie moet volgen'

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 19:44vr 27-03-2020 om 19:44

Laatste update: vrijdag 27 maart 2020 om 20:05vr 27-03-2020 om 20:05

De kans dat de Eredivisie ook in de zomermaanden afgewerkt wordt, is volgens het Algemeen Dagblad reëel. De Nederlandse clubs volgen de lijn van de internationale topclubs, die koste wat kost het seizoen af willen maken, ook als dat niet voor de streefdatum van 30 juni kan.

De Nederlandse clubs overleggen nog steeds regelmatig over het vervolg van de competitie. Volgens het AD wordt er vooral gekeken naar de internationale agenda, die naar alle waarschijnlijkheid wordt doorgetrokken tot na 30 juni, op last van met name de grote Premier League- en Bundesliga-clubs. Zij zijn namelijk qua financiële huishouding afhankelijk van de lucratieve tv-contracten in hun land: als er niet gevoetbald wordt, krijgen ze ook geen tv-inkomsten binnen. Hierdoor is er een steeds sterkere lobby ontstaan om het seizoen in de zomermaanden af te maken.

Volgens het AD zijn er voor de Nederlandse clubs 'weinig andere opties dan de internationale agenda zoveel mogelijk te volgen'. Of het juridisch gezien mogelijk is om ook na 30 juni door te voetballen, is nog niet duidelijk. Deze week doken er documenten van de FIFA op: de wereldvoetbalbond overweegt naar verluidt om spelers met een aflopende verbintenis een speciale dispensatie te verlenen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Eredivisie-voetbal in juni en juli: zie jij het zitten?

(1803 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws