De Kogel uit de zorgen: 'Ik ben Ziyech eeuwig dankbaar, man met een groot hart'

De Kogel uit de zorgen: 'Ik ben Ziyech eeuwig dankbaar, man met een groot hart'

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 10:36za 28-03-2020 om 10:36

Leon de Kogel telt zijn zegeningen, nadat hij in 2018 aan de dood ontsnapte bij een ernstig verkeersongeval op Malta. De oud-spits van onder meer FC Utrecht, VVV-Venlo en Go Ahead Eagles kan inmiddels weer voorzichtig lopen, is voorlopig uit de financiële zorgen én is in staat om zijn kinderen op te zien groeien.

De inmiddels 28-jarige De Kogel beseft maar al te goed hoeveel geluk hij heeft gehad. "Soms lig ik in bed en kijk naar de foto's die na het ongeluk zijn gemaakt. Dat is mijn manier om het te verwerken. Dan denk ik: ongelofelijk dat ik daar levend uit ben gekomen", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. Zijn jonge kinderen geven hem bovendien de kracht om door te gaan. "Lopen was mijn doel en dat heb ik behaald. Met mijn kinderen aan het handje, dat is het mooiste wat er is."

Inmiddels is zijn herstel zelfs zover gevorderd dat hij niet eens meer krukken nodig heeft: in januari sprak De Kogel hierover met zijn behandeld arts. "Hij kon dat niet voor mij bepalen. Ik moest het zelf gaan proberen. In het begin zakte ik spontaan door mijn nieuwe knie, maar stapje voor stapje ging het beter. Inmiddels staan de krukken werkeloos in de slaapkamer." De oud-prof kan zelfs een balletje trappen met zijn zoontjes van 5 en 3. "Het begint nu weer een beetje op voetbal te lijken. Ik kan een redelijke pass geven en hooghouden met rechts gaat ook wel. Ik heb er keihard voor gewerkt."

Ook in financieel opzicht is De Kogel weer boven jan. Nadat de inkomsten van zijn Spaanse club UE Cornellà wegvielen en de medische kosten opliepen, dreigde hij in de problemen te komen. Zijn ex-clubs in Nederland organiseerden echter benefietwedstrijden. "Ik kan weer voor mezelf zorgen", aldus De Kogel, die bovendien werd bijgestaan door Hakim Ziyech. "Ik kende hem niet persoonlijk, maar wel een paar vrienden van hem. Zo is het gegaan. Hij heeft gewoon een bepaald bedrag aan me geschonken om de advocaatkosten mee te betalen. Daar ben ik hem eeuwig dankbaar voor. Het is een bijzondere man met een groot hart", spreekt hij zijn grote waardering uit.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FJLđŸ‘‘â€ïž

Een bericht gedeeld door Leon de Kogel (@leondekogel) op

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws