Weghorst niet bij hervatte training: 'Ik zei: sorry, ik ga naar mijn familie'

Weghorst niet bij hervatte training: 'Ik zei: sorry, ik ga naar mijn familie'

Gepubliceerd: zaterdag 28 maart 2020 om 10:56za 28-03-2020 om 10:56

Het Duitse VfL Wolfsburg heeft de training voorzichtig hervat, maar Wout Weghorst is niet van de partij. De spits uit Borne wil zijn zwangere vrouw bijstaan, in afwachting van de geboorte van zijn tweede kind.

De viervoudig international van Oranje zit momenteel weer in Nederland, vertelde hij vrijdagavond aan Veronica Inside. "Eigenlijk een beetje een gelukje voor mij. Wij zijn in verwachting van de tweede. Op 2 april verwachten we, kan elk moment komen", aldus Weghorst.

De spits mocht eigenlijk niet het land uit van zijn club. "Maar daar was ik het niet mee eens. Ik ben naar Nederland gegaan en ik heb gezegd: sorry, ik ga naar mijn familie. Want ik vind dat ik daar hoe dan ook bij moet zijn. Uiteindelijk hadden ze er wel begrip voor, de club is daar goed mee omgegaan. Ze zeiden: je kunt thuisblijven, totdat die kleine er is. Tot die tijd ben ik voor mezelf aan het trainen en heb ik mijn eigen programma."

In Wolfsburg is het voorlopig behelpen nu de competitie stil ligt, weet hij. "Ze trainen voorlopig in kleine groepjes van vier man, met handschoenen aan. Een half uurtje en dan is het klaar. Optimaal is het in mijn ogen niet, ik begrijp dat veel clubs het ook niet doen. Het is natuurlijk een vraagteken hoe het verder gaat."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws