Ancelotti: 'Klopp noemt het een criminele daad en ik denk dat hij gelijk heeft'

Ancelotti: 'Klopp noemt het een criminele daad en ik denk dat hij gelijk heeft'

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 om 17:36zo 29-03-2020 om 17:36

Liverpool-manager Jürgen Klopp vindt het 'misdadig' dat de Champions League-return tegen Atlético Madrid van 11 maart moest doorgaan van de UEFA. Dat onthult Carlo Ancelotti, trainer van het rivaliserende Everton, in gesprek met Corriere dello Sport.

Liverpool ging na verlenging met 2-3 onderuit, maar Klopp wilde van tevoren eigenlijk niet voetballen. Enkele dagen na de kraker op het uitverkochte Anfield werden de meeste Europese competitie stilgelegd. Klopp zei het niet in de pers, maar was vol ongeloof over het feit dat de UEFA gezondheid niet op één zette.

"Ik sprak een paar dagen geleden met Klopp en hij noemde het doorgaan van Liverpool - Atlético Madrid een criminele daad", vertelt Ancelotti. De Italiaan steunt de Duitser. "Ik denk dat hij daarin gelijk heeft."

Ancelotti wacht in de tussentijd rustig de ontwikkeling van de coronacrisis af. "De prioriteit ligt bij de gezondheid, het bestrijden van het virus. Wanneer we weer gaan voetballen, wanneer we klaar zijn, de speeldata... geloof me, het interesseert me helemaal niets. Op dit moment is dat wel het laatste waar ik mee bezig ben."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Klopp gelijk?

(1437 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws