'Gosens loopt debuut mis maar heeft keuze tussen Oranje en Duitsland al gemaakt'

'Gosens loopt debuut mis maar heeft keuze tussen Oranje en Duitsland al gemaakt'

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 11:18di 31-03-2020 om 11:18

Robin Gosens wordt international van Duitsland, zo meldt La Gazzetta dello Sport. Volgens de Italiaanse krant zou de linksback van Atalanta Bergamo zijn debuut maken tijdens de wedstrijd tussen Duitsland en Italië.

Die interland zou deze dinsdag gespeeld worden, maar is afgelast vanwege de coronacrisis. Gosens is geboren in Emmerik, net over de grens met Duitsland, maar heeft een Nederlandse vader en kan dus voor Oranje uitkomen. Tussen 2012 en 2017 speelde hij bovendien in de Nederlandse competitie.

Onlangs liet Gosens tegen de NOS weten dat hij zich 'zowel Nederlands als Duits voelt'. "Als ik echt moet kiezen, vind ik het een lastige keuze", aldus de linksback in februari van dit jaar. "Persoonlijk heb ik nog niks gehoord van beide kanten. Ik hoor vooral de media daarover." Nu lijkt Gosens toch zijn keuze te hebben gemaakt, daar hij volgens La Gazzetta deze week zich zou melden bij de Duitse nationale ploeg. Volgens de krant is het plan van bondscoach Joachim Löw om de back bij de volgende interlandperiode alsnog te laten debuteren.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Een gemiste kans van Oranje?

(2659 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws