'Liverpool van Brabant' overweegt stap naar rechter: 'Dit kun je niet maken!'

'Liverpool van Brabant' overweegt stap naar rechter: 'Dit kun je niet maken!'

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 17:26wo 01-04-2020 om 17:26

OSS'20 is furieus door het besluit van de KNVB om geen promovendi aan te wijzen in het amateurvoetbal. De derdedivisionist, die al is omgedoopt tot het 'Liverpool van Brabant', overweegt juridische stappen tegen de voetbalbond.

Trainer Bertran Kreekels snapt dat er dit seizoen niet meer gevoetbald wordt, maar de gevolgen zijn voor hem onwerkelijk. "Een schandalig besluit. Driekwart van de competitie is gespeeld en we staan een straatlengte voor, dan kun je dit niet maken", zegt hij tegen Omroep Brabant.

OSS’20 viert zijn honderdjarig bestaan en was in de Derde Divisie nagenoeg zeker van het kampioenschap. Met nog tien duels te spelen had de ploeg een voorsprong van veertien punten op de nummer twee Jong ADO Den Haag, dat bovendien is uitgesloten van promotie. OSS'20 staat liefst zeventien punten voor op OFC, de directe concurrent voor promotie.

Nadat eerder al de spelers hun ongenoegen lieten blijken, reageert ook voorzitter Edgar Janssen als door een adder gebeten. "We gaan eerst in overleg met de KNVB, daarna zijn juridische stappen zeker een optie."

Kreekels snapt ondertussen niets van de bond. "Als het betaalde voetbal wordt gestopt dan zouden Cambuur en De Graafschap wel mogen promoveren naar de Eredivisie. Dan kun je dit bij ons niet maken!" De club uit Oss wijst ook naar België, waar alle nummers één in het amateurvoetbal wél zijn aangewezen als kampioen en dus promoveren.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws