'Liverpool van Brabant' verbijsterd door keuze KNVB: 'Het is amper te bekroppen'

'Liverpool van Brabant' verbijsterd door keuze KNVB: 'Het is amper te bekroppen'

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 09:42wo 01-04-2020 om 09:42

Door de verlengde maatregelen rond het coronavirus ging er dinsdagavond een streep door het amateurvoetbal. Voor derdedivisionist OSS'20 zijn de druiven zuur.

De Brabantse club staat in de Derde Divisie veertien punten voor op de nummer twee, maar promotie naar de hoogste amateurklasse blijft uit. De KNVB wijst immers geen kampioenen, promovendi en degradanten aan. Elke club begint volgend seizoen weer op zijn huidige niveau.

Bij OSS'20, dat al 'het Liverpool van Brabant' werd genoemd, is het nieuws ingeslagen als een bom. "Laat ik beginnen met te zeggen dat ik alles wel in perspectief wil plaatsen", doelt trainer Bertran Kreekels tegenover het Algemeen Dagblad op het coronavirus. "Maar deze keuze van de KNVB is niet logisch. Het voelt onwerkelijk."

"Wij hadden ook geen rekening gehouden met dit scenario. Het voelt amper te bekroppen. Vooral omdat er nu sprake is van een mogelijke promotie in de Keuken Kampioen Divisie bij SC Cambuur en De Graafschap. Als je dan een keuze maakt, zorg er dan voor dat het over de hele lijn zo is."

Zijn aanvoerder Tony de Groot ziet dat ook zo. "Het is niet zomaar een niveau. Dit gaat over het hoogste amateurvoetbalniveau van ons land, het derde niveau van Nederland. Ik snap dat het voor de nummer een van een derde klasse ook ontzettend vervelend is, maar er is geen enkel team dat zo hoog speelt en op deze manier is benadeeld."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws