Duitsland heeft potentiële Oranje-back in het vizier: Graag persoonlijk ontmoet

Duitsland heeft potentiële Oranje-back in het vizier: "Graag persoonlijk ontmoet"

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 07:08do 02-04-2020 om 07:08

Laatste update: donderdag 2 april 2020 om 07:17do 02-04-2020 om 07:17

Bondscoach Joachim Löw heeft aan Kicker bevestigd dat hij van plan was om Robin Gosens uit te nodigen voor de interlandweek van Duitsland in maart. De linksback van Atalanta Bergamo kan ook voor het Nederlands elftal uitkomen.

Gosens had zijn keuze tussen de twee landen nog niet gemaakt, maar Duitsland wilde een serieuze poging doen om hem voor een interlandcarrière bij de DFB te laten kiezen. "We overwogen om Robin Gosens uit te nodigen voor de interlands in maart", zegt Löw, die met zijn ploeg tegen Spanje en Italië zou spelen, tegen Kicker. Die wedstrijden zijn echter afgelast wegens de uitbraak van het coronavirus.

De 25-jarige linksback, geboren net over de grens met Duitsland, heeft een Nederlandse vader en kan dus ook voor Oranje uitkomen. In februari liet Gosens nog weten dat hij door geen enkele bond benaderd was. "We hadden hem graag persoonlijk ontmoet", zegt Löw over de potentiële Duitse international. "Het is jammer dat er in eerste instantie niets van terecht is gekomen, maar we zullen hem in de gaten houden zodra de bal weer gaat rollen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zou Gosens een aanwinst zijn voor Oranje?

(4277 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws