Jonker volgt Overmars ten dele: 'Consequenties na 1 juli niet te doen'

Jonker volgt Overmars ten dele: 'Consequenties na 1 juli niet te doen'

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 16:58do 02-04-2020 om 16:58

Andries Jonker is het gedeeltelijk eens met Ajax-directeur Marc Overmars. De trainer van Telstar vindt het ook geen goed plan om na 1 juli door te voetballen, maar denkt wel dat het nog steeds mogelijk is om het seizoen vóór die datum al af te ronden.

Momenteel gelden de RIVM-maatregelen tot 28 april: bij gunstige ontwikkelingen is de kans dus aanwezig dat clubs eind april de training kunnen hervatten. "Dan kan je half mei weer wedstrijden spelen en dan heb je zes weken. Op voorwaarde natuurlijk dat niemand zijn gezondheid in gevaar komt", stelt Jonker in gesprek met NH Nieuws.

De Telstar-trainer hoopt dat het seizoen – indien mogelijk – in ieder geval voor 1 juli ten einde is. "De praktische en juridische consequenties van na 1 juli doorspelen zijn niet te doen", doelt hij op de spelerscontracten die op 30 juni aflopen. "Hoe gaat dat financieel? Gaat je oude club je dan nog een maand betalen en gaat je nieuwe club dan wachten? Misschien heb je je huis opgezegd. Alles is afgesteld op een move."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Verwacht je dat het Eredivisie-seizoen afgemaakt kan worden?

(23592 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws