Kampioen Vormer laat zich horen: 'Hoop dat ik dit nooit meer mee hoef te maken'

Kampioen Vormer laat zich horen: 'Hoop dat ik dit nooit meer mee hoef te maken'

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 19:45do 02-04-2020 om 19:45

Ruud Vormer had liever gezien dat er nog door zou worden gespeeld in België, maar geniet stiekem toch een beetje van het behaalde kampioenschap. Omdat de Jupiler Pro League stil is gelegd is Club Brugge kampioen geworden.

Club Brugge zou met een voorsprong van maar liefst vijftien punten de kampioenspoule ingaan. Donderdagmiddag werd bekend dat de Belgische bond de boel stilgelegd heeft. "Ik zag het op de app en Vincent Mannaert (directeur Club Brugge, red.) belde me ook om het te zeggen", vertelt de Nederlander bij Sporza.

"Dan ben je toch wel een heel blij man, want samen hebben we een heel goed seizoen gedraaid. Het kwam natuurlijk een beetje onverwachts nu, maar we hebben het wel dikverdiend."

Gezondheid staat centraal, benadrukt Vormer. Hij had liever gezien dat er onder veilige omstandigheden door was gespeeld. "Dit is toch anders dan wanneer je op het veld staat, de ref affluit en je het kunt gaan vieren. Het is zeker mijn vreemdste titel en ik hoop dat ik dit niet meer hoef mee te maken, want het is een nare situatie."

"Als ik terugkijk op het seizoen, denk ik dat we de terechte kampioen zijn", oordeelt de Club-aanvoerder. "Met vijftien punten voorsprong zouden we het wel gehaald hebben in de Play-Offs. Hopelijk kunnen we deze titel nog eens samen met de supporters vieren als het virus verdwenen is. Philippe Clement kan dan ook weer gaan zingen, leuk."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws