'Ik was verrast dat Overmars openlijk zei dat Ajax afhankelijk is van transfers'

'Ik was verrast dat Overmars openlijk zei dat Ajax afhankelijk is van transfers'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 08:25vr 03-04-2020 om 08:25

Laatste update: vrijdag 3 april 2020 om 08:54vr 03-04-2020 om 08:54

Guido Albers is verrast door de uitspraken van Marc Overmars. De Ajax-directeur liet zich donderdag in een interview met De Telegraaf ontvallen dat de Amsterdamse club afhankelijk is van transfers en dus 'keihard geraakt' wordt door de coronacrisis.

"Wij hebben nu eenmaal de duurste huishouding, waardoor transfers nodig zijn. In absolute getallen worden wij het hardst geraakt van alle Nederlandse clubs", aldus Overmars. Albers, zaakwaarnemer van onder meer Donny van de Beek, kijkt ervan op.

"Ik was verrast dat Overmars openlijk erkende dat Ajax afhankelijk is van transfers. Dat heb ik hem nooit eerder horen zeggen", reageert Albers in de Volkskrant.
De FIFA buigt zich momenteel over de vraag of het transferreglement kan worden aangepast, zodat spelers die op 30 juni uit hun contract lopen of op 1 juli van club wisselen langer kunnen blijven. Albers heeft er echter een hard hoofd in.

"Het is zo complex. Stel dat in Engeland straks wel wordt gevoetbald in de zomer en in Nederland niet? Komt een nieuwe speler daar dan pas in september in dienst? Je moet per geval bekijken of compensatie mogelijk is. De transferregels vrijgeven staat garant voor chaos, dan zijn we verloren."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws