'Transfer' van PSV naar Valencia ketste af: 'Ik ben geen miljonair geworden'

'Transfer' van PSV naar Valencia ketste af: 'Ik ben geen miljonair geworden'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 09:35za 04-04-2020 om 09:35

Laatste update: zaterdag 4 april 2020 om 09:39za 04-04-2020 om 09:39

Mart van den Heuvel doet na meer dan veertig jaar een stapje terug bij PSV. De teammanager van de Eindhovenaren maakte het nodige mee, maar vooral het incident met Erik Pieters staat hem nog bij.

"Mensen zagen me soms op tv en dan is er altijd wel eentje die denkt dat mijn takenpakket alleen bestaat uit het aangeven van een jas aan een gewisselde speler", vertelt Van den Heuvel, die zaterdag tot ambassadeur is benoemd door PSV, aan het Eindhovens Dagblad. "Dat zijn voor mij juist de ontspanningsmomenten geweest. Tijdens wedstrijden moet je altijd op je qui-vive zijn."

"Soms wordt er iemand weggestuurd met rood en zo'n speler zit dan vol adrenaline", vervolgt het clubicoon. "Het incident met Erik Pieters (hij sloeg een raam in het Philips Stadion kapot en verwondde zichzelf, red.) staat me nog helder voor de geest. Ik ben blij dat ik hem toen goed heb kunnen helpen. Het bloed spoot overal uit. Omdat ik toch een beetje medische kennis heb, hebben we erger kunnen voorkomen."

Overigens had Van den Heuvel net als veel spelers een transfer kunnen maken. "In 1991 kon ik met Guus (Hiddink, red.) mee naar Valencia en ik heb ook met de club gesproken. Dat had best rond kunnen komen, maar ik wilde een vijfjarig contract en zij wilden niet verder gaan dan drie jaar. Dat is toen afgeketst en ik heb er nooit spijt van gehad. Misschien had ik dan het grote geld verdiend, maar hier was het voor mij ook prima."

"PSV is mijn club. Zelf ben ik er echt geen miljonair van geworden. Dat denken mensen soms wel, maar zo zit deze wereld niet in elkaar. Ik heb een boterham verdiend en op een manier waar ik achter sta. Dat was voor mij goed genoeg. PSV is goed voor mij geweest en dat heb ik terug willen betalen en blijf ik ook in de toekomst doen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws