Ajax, AZ en PSV krijgen navolging: 'Eredivisie-vervolg voor ons niet realistisch'

Ajax, AZ en PSV krijgen navolging: 'Eredivisie-vervolg voor ons niet realistisch'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 12:20zo 05-04-2020 om 12:20

Net als Ajax, AZ en PSV ziet ook RKC Waalwijk door de coronacrisis geen heil in een zomerse ontknoping van de Eredivisie. Dat zou degradatie kunnen betekenen voor de hekkensluiter, beseft algemeen directeur Frank van Mosselveld.

"Voor ons is het niet realistisch om na 30 juni door te spelen. Met alle gevolgen van dien", zegt Van Mosselveld voor de camera van de NOS. "Bovendien moet de focus volgens mij nu niet dagelijks op voetbal liggen. Er moet duidelijkheid komen."

De wens van RKC heeft niets te maken met eigenbelang, benadrukt Van Mosselveld. Als het seizoen niet wordt afgemaakt, is het nog steeds onduidelijk of de KNVB - net als in het amateurvoetbal - geen kampioenen, promovendi en degradanten aanwijst.

"We hebben tien aflopende contracten per 30 juni, huurlingen gaan dan terug naar hun eigenlijke clubs. We kunnen niet zomaar contracten voor een maand verlengen", verklaart de RKC-directeur. "Daar komt bij dat hoe later wij weten op welk niveau we volgend jaar spelen, des te moeilijker het wordt om de begroting op orde te krijgen. Laat staan een selectie samen te stellen."

Aanstaande dinsdag volgt er een nieuw overleg tussen de KNVB en de clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Het is geen geheim dat er grote verdeeldheid heerst. Twee scenario's zijn nog mogelijk: uitspelen tussen 30 juni en 3 augustus of stoppen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws