Jansma ergert zich groen en geel: 'Ik sluit eigenbelang bij Overmars niet uit'

Jansma ergert zich groen en geel: 'Ik sluit eigenbelang bij Overmars niet uit'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 20:55zo 05-04-2020 om 20:55

Kees Jansma vindt de explosieve teksten van Ajax-directeur Marc Overmars over het verdere verloop van de Eredivisie 'nogal gênant'. De nestor van de Nederlandse voetbaljournalistiek ergert zich groen en geel aan de geschonden afspraken.

"Ja, het is nogal gênant", begint Jansma zijn relaas bij NOS Studio Sport. "Ongeveer heel Nederland volgt de overheid en het RIVM. En wat denk je: uitgerekend de voetballerij heeft daar maling aan. De een zegt doorgaan, de ander zegt stoppen. Terwijl met één mond praten toch afgesproken was."

Jansma heeft zich gestoord aan de 'voorbarige' woorden van Overmars, die zei dat de Eredivisie 'dood' was en per direct moet stoppen. "Een politiek spel of een hartstochtelijke kreet", gist hij. "Ik hoor het iedereen zeggen - en had ik dat bewijs maar: het is eigenbelang, puur eigenbelang. Ik sluit het niet uit, maar je weet het niet zeker."

"Je weet ook niet zeker of Edwin van der Sar (algemeen directeur van Ajax én vice-voorzitter van de ECA, red.) geweten heeft van het interview. Dat is nog steeds onbekend. De brief van de UEFA, die ook is ondertekend door de ECA, staat nogal haaks op wat een belangrijke medewerker (Overmars, red.) van hem heeft losgelaten die woensdag."

Jansma ziet dat er grote verdeeldheid heerst onder de Eredivisie-clubs. "Ik vind het gênant omdat die clubs met elkaar hebben afgesproken dat ze tot in elk geval de conferencecall van dinsdag 7 april met één mond zouden praten. Het is typerend voor de voetballerij dat ze daar niet in geslaagd zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws