AZ-toekomst langer onduidelijk door corona: 'Ben niet van plan om te stoppen'

AZ-toekomst langer onduidelijk door corona: 'Ben niet van plan om te stoppen'

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 21:12ma 06-04-2020 om 21:12

Ron Vlaar is niet verrast door de mededeling van AZ dat zijn contract formeel is opgezegd. De 35-jarige verdediger verwacht duidelijkheid over zijn toekomst, zodra de onrust vanwege het coronavirus enigszins is gaan liggen.

"Het belletje van Max Huiberts (technisch directeur, red.) kwam niet als een verrassing", zegt Vlaar op de clubsite. "Dat is de afgelopen jaren ook steeds gebeurd, al was dat toen bij hem op kantoor. Wanneer het balletje weer rolt gaan we zitten over het volgende seizoen. Zelf ben ik nog niet van plan te stoppen met voetballen. Ik ben er klaar voor om door te gaan, maar we zien wel hoe het verder loopt."

Voordat het coronavirus de Eredivisie stillegde stond Vlaar een paar weken aan de kant met een blessure, maar daarvan is hij hersteld. "Zeker. Ik zou in het uitduel met VVV-Venlo waarschijnlijk al bij de wedstrijdselectie zitten, al is dat natuurlijk aan de trainer. Die speelronde werd door de uitbraak van het coronavirus uiteindelijk afgelast. Nu is het zaak mijn fitheid verder uit te bouwen."

Het is onzeker of het seizoen wordt uitgespeeld, maar daar kan de 32-voudig Oranje-international niet veel mee. "Ik kan zelf alleen maar zorgen dat ik er klaar voor ben als we weer mogen voetballen. Op welk moment dan ook. De drang om straks weer helemaal fit te kunnen beginnen stroomt door mijn lijf."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet AZ nog een seizoen door met Vlaar?

(360 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws