Eredivisie-directeur dient UEFA van repliek: 'We laten ons niet gijzelen'

Eredivisie-directeur dient UEFA van repliek: 'We laten ons niet gijzelen'

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 10:44wo 08-04-2020 om 10:44

Laatste update: woensdag 8 april 2020 om 10:46wo 08-04-2020 om 10:46

Ferme taal van Mattijs Manders. De directeur van de Eredivisie CV benadrukt dat het Nederlandse voetbal zijn eigen keuzes maakt en zich niet laat 'gijzelen' door de UEFA.

De UEFA wil de nationale competities koste wat kost afmaken in de zomermaanden en Nederland volgt die lijn. Voorlopig, benadrukt Manders echter. "Wij nemen uiteindelijk onze eigen beslissing en laten ons niet gijzelen of onder druk zetten", vertelt hij aan de NOS.

"Als wij vinden dat wij het besluit moeten nemen om te stoppen, dan nemen wij dat besluit. We zullen er best overleg over hebben met instanties, maar uiteindelijk gaat niemand voor het Nederlands voetbal bepalen dat wij moeten voetballen in een onveilige situatie."

Hoewel de UEFA het bagatelliseerde, dreigde de Europese voetbalbond vorige week met Europese uitsluiting voor landen die het seizoen niet afmaken. Het beeld dat de KNVB naar de pijpen van de UEFA danst, stoort Manders. "Het is allemaal heel makkelijk om te zeggen."

"Wij trekken onze eigen lijn en bepalen onze eigen koers. De UEFA wil dat er uiteindelijk zo veel mogelijk eenduidigheid is in de besluitvorming in de landen, maar de UEFA kan nooit bepalen wat wij in Nederland bepalen. De UEFA heeft echt niet de behoefte en intentie om landen te sanctioneren die kiezen voor de veiligheid van het volk."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws