Voetbaladvocaat: 'In de UEFA-regels staat nergens dat je het seizoen moet afmaken'

Voetbaladvocaat: 'In de UEFA-regels staat nergens dat je het seizoen moet afmaken'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 22:17za 04-04-2020 om 22:17

De UEFA stuurde deze week een brief rond aan de nationale bonden en waarschuwde voor het voortijdig beëindigen van de competities: dit zou gevolgen kunnen hebben voor het aantal Champions League- en Europa League-tickets, was de strekking. Strafrechtadvocaat Christian Visser vraagt zich echter af of dit juridisch gezien wel kan.

Volgens Visser – beter bekend als de Voetbaladvocaat – kan de UEFA deze beslissing niet op basis van de eigen reglementen nemen. "Als je kijkt naar de UEFA-reglementen, staat er helemaal nergens dat je een volledige competitie moet spelen", laat hij weten aan Ajax Showtime. "Er staat nergens hoe je de competitie moet inrichten. (...) Ik denk niet dat de UEFA een sterke kans maakt."

De Europese tickets voor de Eredivisie-topclubs lijken dan ook niet in gevaar te komen, mocht de competitie daadwerkelijk stopgezet worden. "Dan kan de UEFA daar volgens mij niets tegen doen. In ieder geval niet zonder in strijd te handelen met de eigen reglementen", aldus Visser, die de term 'riskeren' uit de UEFA-communicatie uitlicht. "Ze zeggen niet dat ze nu al bepalen dat je niet meedoet. Ik denk niet dat het zo'n vaart zal lopen."

Donderdag werd de competitie in België beëindigd en maakten Ajax, AZ en PSV zich sterk voor een streep onder het Eredivisie-seizoen. De KNVB en de Nederlandse clubs gaan dinsdag in overleg over de afwikkeling van het seizoen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws