België weigert te buigen voor spierballentaal UEFA: 'Niet mee akkoord'

België weigert te buigen voor spierballentaal UEFA: 'Niet mee akkoord'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 12:34vr 03-04-2020 om 12:34

Laatste update: vrijdag 3 april 2020 om 12:43vr 03-04-2020 om 12:43

Het Belgische voetbal lijkt niet van plan te buigen voor de UEFA. Daags na de beslissing om de Jupiler Pro League stop te zetten, spraken de Europese voetbalbond, KBVB en de Pro League in een conference call, meldt Het Laatste Nieuws.

De UEFA begrijpt niet waarom de Belgen nú al een einde maken aan het seizoen, terwijl de deadline net was verlegd naar 3 augustus. 'De bestuurders van het Belgische voetbal gaven aan dat ze niet akkoord zouden gaan met een aanpak die liga's dwingt om hun competities verder te zetten', verklaart de Pro League in een communiqué.

Vrijdagochtend spraken de betrokken partijen ruim een uur met elkaar. 'Tijdens dit overleg, dat plaatsvond in een constructieve sfeer, duidden de bestuurders van het Belgische voetbal hun motieven inzake volksgezondheid en de economische argumenten die de basis vormden voor de aanbeveling die de Raad van Bestuur gisteren formuleerde.'

De UEFA heeft gedreigd met Europese uitsluiting voor clubs die het seizoen niet afmaken. De Belgen lijken daar niet van onder de indruk. 'Vanuit solidariteit pleitten onze vertegenwoordigers voor een beleid dat het mogelijk maakt om deze situatie aan te pakken met respect voor de specifieke context van elke liga', klinkt het tot slot.

Volgende week gaan de UEFA, KBVB en Pro League opnieuw in gesprek. Half april wordt de knoop definitief doorgehakt op de algemene ledenvergadering in België. Rond die tijd komt de UEFA ook weer met een update.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Jupiler Pro League

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws