Flick maakt zich sterk voor vier nieuwe contracten: Boateng kan bij Bayern blijven

Flick maakt zich sterk voor vier nieuwe contracten: Boateng kan bij Bayern blijven

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 18:38wo 08-04-2020 om 18:38

Bayern München zit niet stil tijdens de coronacrisis. De Bundesliga-grootmacht verlengde al het contract van Thomas Müller en voor vier van zijn teamgenoten ligt ook een nieuwe verbintenis in de Allianz Arena klaar, zo meldt onder meer BILD.

Manuel Neuer, Thiago Alcântara, David Alaba en Jérôme Boateng zijn in de zomer van 2021 transfervrij, maar Bayern onderhandelt al met de routiniers over een langere samenwerking. Vooral het feit dat Boateng kan blijven, is opmerkelijk. De 31-jarige verdediger leek al op weg naar de uitgang, maar onder coach Hansi Flick komt hij weer volop aan spelen toe.

"We zijn erg blij met zijn ontwikkeling", reageert Flick in Duitse media. "We zullen hem altijd steunen, maar het hangt natuurlijk ook van zijn prestaties af. Dat gaat nu goed. Als hij wil blijven, zullen we er alles aan doen om hem een nieuw contract te geven." Dat geldt ook voor de anderen. "Ik heb al meerdere keren uitgelegd hoe belangrijk Neuer, Alaba en Thiago voor ons zijn. Zij hebben zich enorm ontwikkeld en uitstekend gepresteerd. De club heeft dat natuurlijk gezien en ik hoop dat de gesprekken met hen dan ook de goede richting op gaan."

De onderhandelingen met Thiago zullen volgens BILD de minste problemen opleveren. Ook Alaba en Bayern zijn weer nader tot elkaar gekomen, nadat de Oostenrijker eerder nog twijfelde over zijn toekomst. Der Rekordmeister baalt wel van de hoge eisen van Neuer, maar Flick hoopt op een akkoord. "Ik ken Manuel al heel lang en we kunnen goed met elkaar opschieten, we waarderen elkaar. Het is zijn beslissing, maar ik - en de hele club met mij - zou er blij mee zijn als hij verlengt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws